+31722020128 info@blokker-ict.nl

Onbezorgd werken met een beheerde werkplek

Het is cruciaal om de stabiliteit te garanderen door de computers en laptops adequaat te onderhouden. Niemand wil tenslotte tijd verspillen aan storingen. Om dit te voorkomen is het mogelijk om gebruik te maken van Beheer op Afstand. Dit stelt jou in staat om ongestoord door te gaan met jouw werkzaamheden zonder onderbrekingen! 

@ Home A Beheer op afstand

Wat is beheer op afstand?

Overstappen op RMM: De voordelen van remote monitoring en management

Door de jaren heen zijn er veel zaken veranderd in de manier waarop bedrijven hun IT-beheer regelen. Voorheen had vrijwel elk bedrijf een eigen server staan en was er meestal een ICT-er aanwezig om alles te beheren en hulp te bieden waar nodig. Tegenwoordig werken we steeds meer zonder vaste werkplek en is het flexibel zijn in waar je werk uitvoert een must geworden. Deze ontwikkeling heeft geleid tot veranderingen in het beheer van de werkplekken, die tegenwoordig ook op afstand worden beheerd.

Flexibiliteit versus kostenbesparing

Een belangrijke reden voor de overstap naar remote monitoring en management (RMM) is de kostenbesparing die dit met zich meebrengt. Vaak wordt het beheer van ICT-omgevingen gedaan door iemand die naast zijn of haar normale werkzaamheden ook verantwoordelijk is voor het IT-beheer. Dit kan leiden tot problemen, zoals een gebrek aan tijd en kennis om problemen op te lossen, waardoor er extra kosten worden gemaakt om externe experts in te huren. Door gebruik te maken van RMM kan het IT-beheer actief worden gemonitord en beheerd, zonder dat er hoge kosten hoeven te worden gemaakt.

Een tweede reden om over te stappen op RMM is dat ICT vaak een ‘ondergeschoven kindje’ is binnen organisaties. Er wordt vaak pas aandacht aan besteed als er problemen zijn, wat kan leiden tot downtime en productiviteitsverlies. Met RMM kunnen problemen vaak op afstand worden opgelost, voordat ze tot een groter probleem uitgroeien.

Actief beheer op afstand

RMM stelt bedrijven in staat om hun IT-omgeving actief te monitoren en beheren op afstand. Dit houdt in dat er vanaf een centrale locatie inzicht wordt geboden in de status van alle systemen en dat er actie kan worden ondernomen zodra er een probleem wordt gedetecteerd. Hierdoor kunnen veel problemen al worden opgelost voordat ze door medewerkers worden opgemerkt.

Is het dan zo dat er nooit een medewerker langskomt? Nee, bij storingen die niet op afstand opgelost kunnen worden, komen wij nog steeds op locatie om het probleem op te lossen. Hierbij staat snelheid en minimale verstoring van de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers voorop.

 

%

Uptime

Blije gebruikers

Wat is er allemaal mogelijk?

Met beheer op afstand ook wel RMM (remote monitoring en management) genoemd is het mogelijk om de werkplek op afstand te onderhouden. Zo is het mogelijk om de laatste updates te installeren maar ook software installeren en vroegtijdig meldingen te ontvangen dat er mogelijk problemen aankomen voordat de gebruiker dit in de gaten heeft.

Software updates

Altijd de laatste versie van je programma’s zo voorkom je beveiligingsproblemen.

Het besturingssysteem

Voor beheer op afstand dient er Windows op de systemen te draaien, voor andere systemen zoals Apple kunnen wij niet het complete pakket aanbieden.

Hardware monitoring

Voorkomen is beter dan genezen! Dat is met je computer natuurlijk net zo. Niemand zit te wachten op een slecht of niet werkende machine, vandaar hardware monitoring. Hiermee houden wij jou systeem in de gaten en kunnen we pro-actief actie ondernemen als dat nodig is.

Beheerde antivirus

Met beheerde antivirus heb je er geen omkijken meer naar. Wij zorgen dat je systeem gescant wordt op bedreigingen en verzorgen ook de updates. 

Hoe werkt het?

Laat ons weten hoeveel werkplekken er beheerd mogen worden.

Het is niet verplicht om alle werkplekken te voorzien van RMM, natuurlijk is het wel aan te raden als we kijken naar de voordelen maar je bent vrij om te bepalen welke werkplekken je wel en niet wilt voorzien van RMM, zo blijft het heel flexibel.

Offerte voorstel

Als we weten om hoeveel werkplekken het gaat maken we een voorstel met daarin alle wensen die er zijn.

Offerte akkoord? Dan komen wij in actie

Als de offerte akkoord is gaan we over tot het opnemen van de werkplekken in ons systeem, dit doen we op locatie zodat we de werkplekken direct onderhanden kunnen nemen voor een zogenaamde 0-meting.

Hoe gaat het dan verder

Als de werkstations in ons systeem zitten kan er naast de dagelijkse gang van zaken ook een vraag of wens zijn, in dat geval kan er contact opgenomen worden met ons en gaan we direct voor je aan de gang zonder dat hier weer kosten voor in rekening gebracht worden. Natuurlijk is het wel op basis van een Fair use Policy.

 

 

%

Minder onderbrekeningen

%

Minder kans op kwetsbaarheden

%

Hulp op afstand

Interesse gewekt? Neem vandaag nog contact met ons op!

Deze klanten gingen je voor:

t praethuys Alkmaar
logo kinderkamer alkmaar